Početna aktuelnosti Krizni štab Grada Živinice pojačao mjere u cilju zaustavljanja širenja COVID...

Krizni štab Grada Živinice pojačao mjere u cilju zaustavljanja širenja COVID 19

341
0
Podijeli

Zbog  pojave inficirane osobe u našem Gradu , krizni Štab Grada Živinice pored poduzetih mjera tokom proteklog dana dana, u večernjim satima također je održao i još jednu vanrednu sjednicu u cilju pooštravanja preventivnih mjera za širenje korona virusa.

Tim povodom, donesene su pojačane mjere  dezinfekcije javnih površina u gradu , te je donesena i odluka o davanju podrške u materijalno tehničkim sredstvima Domu zdravlja Živinice.

Iako je i ranije vršena dezinfekcija ulica i javniih površina u našem gradu  , od sinoć su pojačana mjere navedene aktivnosti.Također, naglašeno je ,  da i upravitelje zgrada mjere dezinfekcije trebaju pojačati.

˝Odlučeno je da ćemo svaka tri dana sa našim vršiti mehaničko pranje ulica  a i nakon toga izvršiti dodatnu dezinfekciju svih ulica u Gradu Živinice. Donijeli smo Odluku da hitno dostavimo podršku u materijalno tehničkim sredstvima našem Domu zdravlja. Naredili smo da se moraju postaviti dezinfikacione barijere  na svim ulazima javnih i privatnih objekata. Upravitelji zgrada , također da postave i pojačaju nadzor kada se tiče uslova  za stanare  shodno situaciji u kojoj se nalazimo˝ kazao je predsjednik KŠ Živinica i gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Na sinoć održanoj vanrednoj sjednici Gradskog štaba , donesena je i Odluka i o postavljanju novog trijažnog kontejnera ispred Doma zdravlja.

˝Donijeli smo  odluku o nabavci trijažnog kontejnera , kako bi imali kvalitetniji protok pacijenata u Domu zdravlja˝, dodao je on.

Shodno kretanjima osobe a  koja je bila u kontaktu sa inficiranom, Krizni štab je pod izolaciji stavio ulaz u zgradi u kojoj ista živi, apoteku , ali i gradsku pijacu.

˝Zelena pijaca u našem gradu će  od sada raditi srijedom i to  samo nekoliko sati˝, naglasio je Kamenjaković

Ostanite kod vaših domova, ne budite hrabri, budite odgovorni i solidarni  još jednom je poručio predsjednik Kriznog štaba Živinica i gradonačelnik Kamenjaković.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje