Početna aktuelnosti Manifestacija Dani dijaspore u Živinicama počet će 24.decembra

Manifestacija Dani dijaspore u Živinicama počet će 24.decembra

1004
0
Podijeli

 

Načelnik Živinica održao je sastanak sa pet savjeta općinskog načelnika , na kojem je bilo govora o održavanju manifestacije Dani dijaspore .

Utvrđeno  je da će ove godine Dani dijaspore pod nazivom ˝Moja zemlja , moj grad˝ početi 24. 12. I trajati do 28.decembra sa mnoštva različitih sadržaja .

Podsjećamo, preuzimanjem funkcije , načelnik Živinica Samir Kamenjaković  pokrenuo je manifestaciju Dani dijaspore, a istovremeno je  inicirao i  na uspostavljanju 5 savjeta općinskog načelnika  i to Savjeta mladih, Savjeta žena, Savjeta poslodavca, Savjeta penzionera i invalida i Savjeta dijaspore, koji danas sa idejama,  svaki na svoj način doprinosi stvaranju boljih uslova za život u našoj lokalnoj zajednici.

Predstavnici navedenih Savjeta svoje ideje i prijedloge imali su priliku dati i na ovom  sastanku ,  koji je između ostalog održan i povodom Dana dijaspore koji će biti  održani u decembru  mjesecu.

Svoj doprinos pored prisutnih u Sali, imali su priliku dati i predstavnici Savjeta dijaspore koji su se javljali uživo linkom …

Ono što je novina, da će zaista ovogodišnja manifestacija Dani dijaspore biti organizovana na nešto drugačiji i još ljepši način nego do sada.

Manifestacija Dani dijaspore pod nazivom ˝Moja zemlja moj grad ˝ biće otvorena  Bazarom na Gradskom Bulevaru  i to 24.decembra.

( Više u izjavi  u prilogu…)

Na navedenom sastanku  bilo je govora i o  Prijedlog budžeta Općine Živinice za 2019. godinu.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje