Početna aktuelnosti Matursko veče I Osnovne škole

Matursko veče I Osnovne škole

949
0
Podijeli

Večernji sati  proteklog dana,u našem gradu, prošli su u znaku maturskog defilea učenika Prve osnovne škole Živinice.

Bila je to raskošna revija mladosti,ljepote i budućnosti naše lokalne zajednice.

Svečana povorka krenula je ispred škole i defilovala sve do Bosanskog kulturnog centra gdje su uslijedila fotografisanja a zatim su se slavljenici sa svojim profesorima uputili u hotel President gdje je održano matursko veče.

Direktor Prve osnovne škole Omer Ramić ističe da je riječ o veoma uspješnoj generaciji koju su večeras svečano ispratili:

“U četriri odjeljenja maturanata imali smo 101 učenika, super su bili, a osim najboljih ocjena treba reći da su postizali zapažene rezultate na takmičenjima iz nastavnih predmeta i drugih oblasti. Tu su bile i razne druge aktivnosti, tako da zaslužuju sve pohvale.Ono što posebno želim istaći je da među maturantima imamo 16 učenika koji od prvog do devetog razreda imaju same petice u dnevnicima, tako da i taj podatak mnogo govori o kakvoj se generaciji radi. Svi oni nagrađeni su specijalnim diplomama”.

A kada je riječ o generaciji odličnih učenika, za najbolju na nedavnom Danu škole proglašena je Alma Ramić, koja je takođe ispraćena od svojih najbližih.

Za maturanticu Amilu Avdagić nije bilo dileme oko nastavka školovanja, tako da je već odlučila upisati se u  Gimnaziju-novi IT smjer.

U daljem razgovoru sa učenicima maturantima saznajemo za mnoge njihove želje u nastavku školovanja, a među njima je odlikaš Adis Redžić, koji je izrazio želju da školovanje nastavi u tuzlanskoj Medresi.

Svim našim maturantima poželimo još mnogo uspjeha tokom narednih godina obrazovanja.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje