Početna aktuelnosti U susret obilježavanju Dana općine Živinice

U susret obilježavanju Dana općine Živinice

1172
0
Podijeli

Svečanost u povodu Dana općine bit će upriličena i ovog 19.juna, na dan kada je prije 59.godina  utvrđena teritorija naše Općine koja nije mijenjana do današnjeg dana.

Na ovaj važan datum za općinu Živinice bit će dodijeljene nagrade i priznanja pojedincima i organizacijama.

Tim povodom Komisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Živinice, raspisala je Javni konkurs za dostavljanje prijedloga kandidata.

Prijedlog za dodjelu općinskih priznanja i nagrada treba da sadrži:za koju vrstu priznanja i nagrada je prijedlog, kratku biografiju predloženog pojedinca-organizacije, obrazloženje prijedloga, biografski podaci predlagača i ono što je važno napomenuti, predlagač ima pravo da predloži maksimalno jednog kandidata za svaku vrstu priznanja-nagrada.

Za značajan doprinos u razvoju Općine u raznim oblastima društvenog života i rada zaslužnim pojedincima i organizacijama dodojeljivat će se sljedeće nagrade i priznanja:

-Pismena pohvala,

-Pismena zahvalnica,

-Novčana nagrada,

-Spomen plaketa Općine: zlatna, srebrna i bronzana

-Proglašavanje počasnog građanina.

Dan općine Živinice dobra je prilika da se oda priznanje svima onima koji daju nemjerljiv doprinos u razvoju lokalne zajednice i stvaranju ljepšeg ambijenta života, tako će ne sumnjamo biti i ovog 19.juna.

Javni konkurs za dostavljanje prijedloga kandidata ostaje otvoren do 6.juna do 16 sati.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje