Početna aktuelnosti Međunarodni dan socijalnog rada – prilika da se čuje glas socijalnih radnika

Međunarodni dan socijalnog rada – prilika da se čuje glas socijalnih radnika

119
0
Podijeli

Svjetski dan socijalnog rada ove godine obilježava se 16.marta,  kada se najčešće govori o problemima u oblasti socijalnog rada.

Nedostatak kadra socijalnih radnika  u JU Centar za socijalni rad Živinice je gorući problem , kojeg naglašavaju godinama.

Njihov glas  još uvijek ne čuju oni koji bi trebali.

U Centru za socijalni rad Živinice radi 5 socijalnih radnika što je ispod svakog minimuma na broj stanovnika koje naš grad ima.

Direktorica JU Centra za socijalni rad Živinice Azra Hodžić je istakla da bi po svjetskim normama broj socijalnih radnika u ovom Centru trebao da bude 15.

Socijalni radnici suočavaju se sa sve težim i složenijim posljedicama dugotrajne ekonomske i društvene krize.

Navedeno je dodatno otežala i pandemija sa korona virusom. Od prošle godine pa sve do danas , rad uposlenika Centra za socijalni rad je dodatno usložnjen.

Ono što je evidentno da društvo treba da bude svjesno važnosti djelatnosti socijalnog rada u očuvanju i poboljšanju ljudskih odnosa u porodici a i zajednici,jer naše ogledalo su ustanove socijalne zaštite.

Socijalnim radnicima, zaposlenicima i saradnicima Centra za socijalni rad Živinice iskazujemo priznanje njihovog rada i čestitamo Međunarodni dan socijalnog rada.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje