Početna aktuelnosti Memorijalni turnir Džemal Mešanović-Džo

Memorijalni turnir Džemal Mešanović-Džo

1046
0
Podijeli

Polaganjem cvijeća na mezar rahmetli Džemala Mešanovića započeo je ovogodišnji memorijal posvećen borcu odbrambeno-oslobodilačkog rata koji je svoje prve sportske korake načinio u NK Slatina Bašigovci.

Turnir je trajao dva dana a na turniru su učestvovale selekcije od najmlađih do najstarijih.

Ovogodišnji memorijal otvorile su selekcije pionira NK Slatina i Jablanice iz Barica.

Početni udarac pred prvu polufinalnu utakmicu između Slatine i Mladosti izveo je Džemalov unuk Denis. Učenjem fatihe svi prisutni odali su počast rahmetli Džemalu koji je svoj mladi život položio za odbranu domovine.

U ime općine Živinice prisutnima se obratio Šef službe Civilne zaštite Enver Jukić, koji je istakao značaj održavanja ovakvih turnira, koji čuvaju sjećanja na poginule borce.

Džemal Mešanović od prvog dana se priključio ARBiH kao pripadnik 116.muslimanske brigade, učestvovao je na mnogim ratištima, sve do 1993.godine kada je poginuo na liniji nedaleko od Tupkovića.

Nakon odigravanje finalne utakmice dodjeljene nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima. Pehar i diplomu u konkurenciji pionira dodjeljena je ekipi domaće Slatine, dok je 2.mjesto pripalo pionirima Jablanice iz Barica.

Za najboljeg igrača u konkurenciji pionira proglašen je Ibrahim Podgorčević, član Slatine.

Za osvojeno prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji Mladost iz Kikača je osvojila pehar u trajno vlasništvo, diplomu i zlatne medalje za sve igrače i stručni štab ekipe.Nagrade pobjedniku turnira uručio je Jusuf Mešanović, otac u ratu poginulog borca Armije BiH Džemala Mešanovića.

Ekipa Priluka osvojila je 2.mjesto i nagrađena je peharom i diplomom, te srebrenim medaljama za igrače i rukovodstvo tima. Diploma za osvojeno 3.mjesto pripala je ekipi Krivaje Zavidovići.Diploma i pehar dodjeljena je najboljem igraču turnira, a to je Hamdija Sprečaković iz NK Priluk.Za najboljeg golmana proglašen je Edin Ibrišimbegović iz Mladosti.

U konkurenciji veterana pobjednik je ekipa Slatine, koja je nagrađena peharom u trajno vlasništvo, diplomom i prelaznim peharom, dok je drugo mjesto pripalo Mladosti G.Živinice, koja je nagrađena peharom. Za najboljeg igrača veterana proglašen je član Mladosti G. Živinice Franjo Babić, sudije na turniru  nagrađene diplomama i peharima, a svi učesnici memorijalnog turnira Džemal Mešanović Džo dobili su zahvalnice.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje