Početna aktuelnosti Merhamet: podjela paketa socijalno ugroženim

Merhamet: podjela paketa socijalno ugroženim

777
0
Podijeli

Muslimansko dobrotvorno društvo  Merhamet Živinice, zahvaljujući  humanim  i dobrim ljudima i ove godine uspio je obezbijediti pakete za socijalno ugroženo stanovništvo na području naše općine.

Akcija ˝Obezbijedimo sehur i iftar socijalno ugroženim˝ započela je 10 dana prije mjeseca Ramazana , i do sada je prikupljen znatan dio prehrambenih artikala, koji se ovih dana dijele onima kojima je to najpotrebnije.

˝Obezbijedimo sehur i iftar socijalno ugroženim˝ akcija je koju je Merhamet i ove godine pokrenuo kako bi u ovom mubarek mjesecu Ramazanu i oni koji su u stanju socijalne potrebe osjetili ljepotu i čar ovog mjeseca, ne razmišljajući hoće li imati šta sehur i iftar.

Kako saznajemo od predsjednika Merhameta Envera Mahmutbegovića, akcija dobro protiče, od devet osnovnih škola do sada se odazvalo 5, čiji su učenici prikupili znatan dio prehrambenih artikala.

Do sada je u ruke onima koji su u stanju socijalne potrebe uručeno oko 60 paketa.

Adelisi Dedić koja živi u MZ Oskova u barakama iza Gradskog stadiona , također je danas uručen paket.

Naime, ova samohrana majka živi u veoma teškim uslovima, ali ipak najveća joj je želja da prikupi novac u iznosu od 30 hiljada KM kako bi njen sin otišao na operaciju .

Muslimansko dobrotvorno društvo podjelu paketa vršiće sve do kraja mjeseca Ramazana, zaključio je Mahmutbegović.

 Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje