Početna aktuelnosti Merhamet Živinice realizirao brojne aktivnosti u 2021.godini

Merhamet Živinice realizirao brojne aktivnosti u 2021.godini

89
0
Podijeli

Osnovni odbor Merhamet Živinice u protekloj 2021.godini podijelila je pomoć socijalno ugroženom stanovništvu u Živinicama u vrijednosti od nekoliko stotina  hiljada maraka.

Raznovrsna je struktura i vrsta pomoći koju je prošle godine podijelio Merhamet.

Tako je tokom mjeseca ramazana podijelio oko 5000 iftara.

U istom periodu, Merhamet je socijalno ugroženim porodicama na cijeloj teritoriji grada  podijelio oko 800 prehrambenih  i higijenskih paketa.

Obezbijeđene su i stipendije za brojnu djecu iz socijalno ugroženih porodica, također obezbjeđena je obuća i odjevni predmeti, a podijelili su i znatan broj novogodišnjih paketića za članove Udruženja Vrati mi osmjeh kao i za mališane Dječijeg obdaništa Živinice.

Pored navedenog Merhamet je bio nosic i brojnih aktivnosti kada je u pitanju obilježavanje znajačajnih datuma, od˝ Marša mira Srebrenica 2021.˝ do obilježavanja godišnjice od pogibije heroja Nesiba Malkića i dijela komande 210 v.o.b.

Sve aktivnosti koje su rađene u prošloj godini, nastaviće se i u ovoj, kaže predsjednik Merhameta Kerim Trakić, a otvaranja Javne kuhinje za socijalno ugroženo stanovništvo trebao biti novi projekat koji se očekuje u ovoj godini.

Novčana sredstva za rad Osnovnog odbora Merhamet Živinice i ove godine obezbjeđena su u gradskom budžetu , te se ovom prilikom predsjednik  OO Merhamet  zahvalio gradonačelniku, predsjedavajućem GV kao i vijećnicima za podršku koju pružaju Merhametu.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje