Početna aktuelnosti Mi ostajemo ovdje, poruka je mladih SDA TK, sa manifestacije u Gradačcu

Mi ostajemo ovdje, poruka je mladih SDA TK, sa manifestacije u Gradačcu

1018
0
Podijeli

Manifestacija pod nazivom “Budi i ti Zmaj za Bosnu”,  u organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije mladih TK, održana je jučer u Gradačcu. Manifestacija je održana na Kuli Husein Kapetan Gradaščevića uz nekoliko stotina prisutnih. Na Kuli Zmaja od Bosne, članovi, aktivisti i simpatizeri SDA okupili su se kako bi poslali jasnu poruku. Država BiH ima mlade snage koji su spremni biti Zmajevi za Bosnu. Mladi ljudi su sadašnjost i budućnost. SDA ima zmajeve na koje ova država može da računa, poručeno je sa Kule Zmaja od Bosne.

Prisutnima na manifestaciji u Gradačcu između ostalih obratili su se:, predsjednik Povjerenistva SDA TK Amir Fazlić, predsjednik Povjereništva AM KO SDA TK Midhat Čaušević te presjednik AM SDA BIH Salko Zildžić. Poručeno je da se nisu  baš slučajno okupili na Kuli Zmaja od Bosne.
Čaušević je u svom obraćanju istakao da su mladi spremni, voljni i sposobni da preuzmu obavezu vremena u kojem živimo te dodao da je Asocijacija mladih snaga koja ima svoj legalitet i legitimitet.
Dižemo svoj glas sa ovog historijskog mjesta protiv svih onih koji nas napadaju, dijele, parčaju, zavađaju i hoće da unište maticu bića bošnjačkoga – Bosnu, poruka je sa manifestacije u Gradačcu.

Mladi SDA TK poslali su jasnu poruku. Njihovo opredjeljenje je država BiH. Domaćini manifestacije bili su članovi AM SDA OO Gradačac. Početku manifestacije “Budi i ti Zmaj za Bosnu”, prethodilo je polaganje cvijeća na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu te defile od spomen obilježja do Kule Zmaja od Bosne.

Autor: Midheta Hrvić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje