Početna aktuelnosti Misa zadušnica za poginule “Živiničke sokolove”

Misa zadušnica za poginule “Živiničke sokolove”

395
0
Podijeli

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Živinički sokolovi i Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja, svake zadnje nedjelje u mjesecu augustu, Misom zadušnicom, sjete se poginulih branitelja u domovinskom ratu 92/95.godina.

Misu na spomen obilježju u Lugu služio je župnik Župe Svetog Ivana Krstitelja Živinice Bono Tomić.

Poslije služenja mise, na spomen obilježju u Lugu. položeni su vijenci,upaljene svijeće i odata dužna pošta svim pripadnicima jedinice Živinički sokolovi.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Živinički sokolovi Drago Jakić istakao je da se na ovaj način želi očuvati sjećanje na poginule i iskazati pijetet prema onima koji su za slobodu i domovinu položili život.

Ukupno je kroz bojnu Živinički sokolovi prošlo 500 vojnika, od čega su 23 izgubila život.

Drago Jakić naglašava da je vrlo bitno da se o događajima iz posljednjeg rata trebaju učiti mlađe generacije i da veliku ulogu u čuvanju sjećanja imaju boračka udruženja koja ne dozvoljavaju da se zaborave poginuli ali i porodice koje su ostale iza njih.

Misi zadušnici za poginule “Sokolove” prisustvovali su članovi obitelji poginulih boraca, saborci, prijatelji, susjedi kao i gosti iz drugih ratnih jedinica te Generalni konzul Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Bandić kao i Zamjenik Ministra odbrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje