Početna aktuelnosti Mjesec knjige bit će obilježen u Gradskoj biblioteci Živinice

Mjesec knjige bit će obilježen u Gradskoj biblioteci Živinice

1108
0
Podijeli

Promovisanje važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu, cilj je onih koji nastoje knjizi dati dostojnu pažnju. Ljudi su, kreirajući historiju o sebi, osmislili značajne vremenske periode u kojima se akcenat stavlja na bitnost i važnost knjige, stoga se mjesec oktobar obilježava kao mjesec knjige, a u cilju popularizacije književnost i promocije čitalačke građe.

Gradska biblioteka Živinice i ove godine je pripremila bogat program posvećen mjesecu knjige, a započet će 11.oktobra promocijom knjige “Tragovi” Redže Butkovića.

Promocija knjige”Putevima popločanog cvijeća” Jasmina Dorića bit će upriličena 16.oktobra, dok će književno predstavljanje i izložba slika Safeta Berbića biti održano 23.oktobra. Na samom kraju mjeseca 31.oktobra bit će organizirano književno druženje sa Nedžadom Ibrahimovićem.

Svake srijede od 3. do 24.10. održavat će se Radionica kreativnog pisanja i čitanja(voditelj Radionice: Ervin Mujabašić)

Možemo kazati da je prostor bez knjiga kao čovjek bez srca i duše.Važno je kazati da je druženje sa knjigom zlata vrijedan put svakog pojedinca, jer dijete koje čita, vremenom postaje čovjek koji misli.Dok čitamo, knjige nas nagrađuju izgradnjom jezičke kulture, uvećanjem fonda riječi, postajemo svestraniji i lakše izražavamo svoje mišljenje. Kako bi svima pružili mogućnost da imaju pristup knjigama Gradska biblioteka je nekoliko puta organizirala besplatno učlanjenje, što je rezultiralo povećanjem broja članova, besplatno učlanjenje ove godine bit će omogućeno 17.oktobra od 8.00 do 18.00h.

Knjiga jeste naš najbolji prijatelj, ali mi trebamo da budemo najveći prijatelji knjige, stoga iskoristimo oktobar, mjesec i praznik knjige i književnosti, ali i sve predstojeće mjesece, da razmislimo nad svojim odnosom prema pisanoj riječi, i vratimo se, cijelim svojim bićem, našem najboljem prijatelju.

Novinar/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje