Početna aktuelnosti Sastanak Načelnika i živiničkih poslodavaca

Sastanak Načelnika i živiničkih poslodavaca

708
0
Podijeli

Načelnik općine Živinice i Predstavnici Udruženja poslodavaca općine Živinice jučer su održali zajednički radno-konsultativni sastanak.

Sastanak je imao za cilj sumiranje dosadašnje saradnje općinske uprave i poslodavaca kao i razmatranje budućih zajedničkih koraka koji se trebaju poduzeti na stvaranju još boljeg i kvalitenijeg poslovnog ambijenata u našoj lokalnoj zajednici.

Dolaskom na mjesto načelnika općine Živinice,doktor Samir Kamenjaković dao je sebi u zadatak da sprovede u djelo nekoliko kapitalnih ideja koje trebaju da donesu prosperitetnijem životnom i radnom ambijentu svakog od 70 000 građana općine Živinice.

Poseban akcenat Načelnik je stavio na stvaranje uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora u našu lokalnu zajednicu tako što je pokrenuo nove poslovne zone i što je uspostavio izvanredan odnos sa poslodavcima općine Živinice koji su organizirani u svoje udruženje koje uspješno egzistira zahvaljujući i pomoći i podršci općinske uprave.

Tu dobru i korisnu praksu redovne i kontinuirane saradnje i konsultacija sa privrednicima naše općine oko svakog bitnog privrednog i ekonomskog pitanja načelnik realizira u direktnim kontaktima ali i kroz Savjet poslodavaca.

Jučerašnji sastanak,kao i svi prethodni,imali su za motiv međusobnu razmjenu korisnih informacija kako bi se ocijenili dosadašnji rezultati zajedničkog djelovanja i utvrdile smjernice za dalji rad i aktivnosti na omogućavanju još boljeg ambijenta za pokretanje raznih biznisa i nova zapošljavanja.

Živinice imaju registriranih oko 1100 obrta i oko 400 privrednih subjekata koji su istinski zamajac razvitka naše općine i taj potencijal i tu snagu općinska uprava Živinice na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem želi podstaći da još efikasnije radi u što boljim infrastrukturnim i administrativnim uslovima tako što sve čini da ti uslovi budu optimalni.

Već sada se vide pozitivni rezultati odlične saradnje poslodavaca i uprave pa se teži daljem zajedničkom profiliranju privredne sadašnjosti i budućnosti općine Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje