Početna aktuelnosti Mještani Kršića i Zukića pred rješenjem snabdijevanja pitkom vodom

Mještani Kršića i Zukića pred rješenjem snabdijevanja pitkom vodom

1563
0
Podijeli

Mještani  naseljenih mjesta Kršići i Zukići u Mjesnoj zajednici Podgajevi  godinama imaju velike probleme zbog hroničnog nedostatka pitke vode.

Ovih dana sprovodi se projekat koji će taj problem riješiti za naredna desetljeća.

Novi vodovod gradi se po sistemu “marka na marku”.

Ovih dana u Živinicama aktuelna je nestašica vode i redukcije drugog i trećeg stepena.

Međutim,dok je to za pojedine dijelove naše lokalne zajednice trenutni problem jer odavno nema ozbiljnijih padavina,za druge dijelove općine to je hronični problem sa kojim se neki građani nose i bore decenijama.

Jedan od dijelova općine Živinice koji ima kontinuirane probleme u snabdijevanju pitkom vodom su i zaseoci  Kršići i Zukići u Mjesnoj zajednici Podgajevi.

Agilni savjet ove mjesne zajednice na čelu sa Ćazimom Tulumovićem , uz pomoć Općinske uprave i zalaganje zainteresiranih mještana,ovih dana,izgradnjom novog vodovoda radi na rješavanju pomenutog problema.

Završetkom vodovoda na desetine domaćinstava Kršića i Zukića imat će snabdijevanje vodom kako dolikuje ljudima u ovom stoljeću.

Na terenu smo zatekli značajan broj mještana Kršića i Zukića koji svojim radom i zalaganjem žele da doprinesu što skorijem završetku izgradnje vodovoda.

I ovaj projekat koji se realizira u Mjesnoj zajednici Podgajevi pokazuje kako se mnoge stvari mogu rješavati na bolje i u  cilju kvalitetnijeg življenja građana,samo je potrebna čvrsta volja,sloga i dobra saradnja općinske vlasti,mjesnih savjeta i samih građana.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje