Početna aktuelnosti Pripreme KUD-a Živinice za Godišnji koncert

Pripreme KUD-a Živinice za Godišnji koncert

776
0
Podijeli

24.novembra 2018.godine Kulturno umjetničko društvo Živinice održat će svoj tradicionalni Godišnji koncert.

Kako bi građanima Živinica priredili još jedan spektakl,rukovodstvo i članovi pomenutog društva, uveliko se pripremaju i uvježbavaju koreografije za nastup.

Jedan od najvažnijih i najljepših kulturnih događaja u Živinicama u toku jedne godine jeste sigurno Godišnji koncert Kulturno umjetničkog društva Živinice.

Ove godine “ambasadori živiničke kulture”,kako,s pravom,volimo zvati Kulturno umjetničko društvo Živinice,Godišnji koncert planira održati 24.novembra.

Prisustvujući sinoć jednoj od mnogih proba,ekipa Televizije Živinice zabilježila je veliku živost,pozitivnu groznicu i veliku profesionalnost i mlađih i starijih članova KUD-a Živinice u uvježbavanju dogovorenih koreografija.

Znajući kolika je važnost i korist od Godišnjeg koncerta za ukupni imidž općine Živinice,mnogi su pomogli pripreme i organizaciju koncerta.

I ove godine kao i prethodnih,Godišnji koncert Kulturno  umjetničkog društva Živinice imat će međunarodni karakter i u toj različitosti folklornih elemenata jeste i njegovo najveće bogatstvo  i najbolja preporuka da se Živiničanke i Živiničani 24.novembra nađu u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice i provedu nezaboravnih dva sata.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje