Početna aktuelnosti Mještani Višće ponovo protestvuju zbog nemogućnosti normalne komunikacije

Mještani Višće ponovo protestvuju zbog nemogućnosti normalne komunikacije

171
0
Podijeli

Danas su se, kao i po ko zna koji put, mještani Višće okupili na prostoru improviziranog lokalnog puta koji vodi kroz kompleks Površinskog kopa Višća, kako bi izrazili svoje veliko negodovanje zbog nemogućnosti iole normalne komunikacije jer pitanje puta nije riješeno, a kako stvari stoje, optimalno rješenje problema nije ni na vidiku.

To je istakao u svom obraćanju i Fehim Taletović, vijećnik u Gradskom vijeću Živinice i čovjek koji je dugogodišnji aktivista i predsjednik MZ Višća.

Gradska uprava Živinice sve čini da se pomenuti problem riješi i ima kooperaciju Željeznica Federacije BiH ali Rudnik Đurđevik, po riječima Suvada Butkovića sekretara Gradske uprave Živinice, iz njima samo poznatih razloga, eskivira ispunjavanje svoga dijela obaveza na rješavanju problema puta za značajan broj domaćinstava Višće.

Nade mještani Višće polažu u sjednicu Gradskog vijeća Živinice koja će se održati na samom kraju marta i gdje se očekuje donošenje nekog rješenja koje bi bilo zadovoljavajuće za sve zainteresirane strane.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje