Početna aktuelnosti Živinički hunjer i TV Živinice apeliraju: Pomozimo porodici Ramić iz Vrnojevića

Živinički hunjer i TV Živinice apeliraju: Pomozimo porodici Ramić iz Vrnojevića

2463
0
Podijeli

Naš mladi, tihi i vrijedni sugrađanin Asmir Ramić, njegova supruga Almedina i dvoje malodobne djece Erna i Dženan žive više nego skroman život u Mjesnoj zajednici Đurđevik, zaseok Vrnojevići.

Asmir, sa svojih deset prstiju, nekako je uspio da napravi prizemlje svog budućeg doma, pod ploču i ono je još uvijek nedovršeno jer nema sredstava da to dovrši.
Nekako je uspio da kupi jednu kravicu i nekoliko kokoši kako bi za svoje dvoje djece osigurao barem mlijeko i jaja.
Krava bi se otelila pa bi prodao tele i tako bi uspijevao da “krpi kraj sa krajem”.
Malo – pomalo, velikim odricanjima i ekonomičnošću, uspio je da štalu od dasaka “napuni” jednim konjićem, jednom kravom i dvije junice te da za njih osigura neophodnu hranu preko zime.
Taman kada je osigurao minimalne uslove za egzistenciju svoje porodice, desi mu se tragedija koja u jednom času poništi sav njegov trud i sve što je strpljivo stvarao “odvajajući od usta”.
Naime, danas je, iz još nerazjašnjenih razloga, štalu porodice Ramić zahvatio veliki požar koji ih je iznenadio svojom jačinom i brzinom da nisu imali kada da izvedu stoku iz nje.
Izgorjeli su i konj i krava i dvije junice kao i svo sijeno za njih.
Na licima Asmira i njegove supruge mogao se vidjeti izraz očaja, tuge i velike brige jer njihov opstanak je doveden u pitanje.
Asmir je preponosan i dostojanstven mladi čovjek koji nikada nije želio da živi od tuđe pomoći i milostinje.
Nažalost, stavljen je na veliko iskušenje, treba odmah da osigura uslove za opstanak svoje porodice, samo što sada ne kreće od nule već je u totalnom minusu kojeg ne može sam , za kratko vrijeme, nadoknaditi.
Asmir ne moli nikoga za milostinju ali, zbog svoje djece, moli da mu se pomogne da nadoknadi štetu a on će svojim budućim radom svima vratiti donirano.
Živinički hunjer odmah je reagirao i pokazao želju da se pomogne porodici Ramić u, za njih, najtežem trenutku u životu.
Živiničkom hunjeru pridružuje se i Televizija Živinice u ovom humanom naumu i nijetu i pozivamo sve ljude koji mogu pomoći, da pomognu.
Svi koji žele pomoći na bilo koji način, mogu kontaktirati Živiničkog hunjera na njegovoj facebook stranici, Televiziju Živinice u redakciju ili direktno Asmira Ramića na broj 061 533 241.

Jasminko Razić


Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje