Početna aktuelnosti Mještani Vrnajovića dobili novu asfaltiranu dionicu puta

Mještani Vrnajovića dobili novu asfaltiranu dionicu puta

107
0
Podijeli

Mještani naseljenog mjesta Vrnojevići dobili su novu dionicu asfaltiranog puta u dužini oko 250 metara.

Radi se o projektu koji je finansiran iz budžeta Grada Živinice, a koji će uveliko  onima koji žive u ovom kraju  omogućiti bolje uslove života.

U naseljeno mjestu Vrnojevići koje pripada MZ Đurđevik žive uglavnom ljudi koji su prognani sa svojih prijeratnih ognjišta  i koji su svoje nove domove izgradili upravo ovdje .

Istina, mali je broj živiničkih naselja koja su još uvijek bez asfaltiranih puteva i ostalih insfrastrukturnih projekata .U budžetu Grada Živinice, između ostalog,   nastoji se svake godine izdvojiti dio sredstava kako bi se mještanima i takvih naselja život učinio ljepšim i ugodnijim.

Na inicijativu vijećnika  u GV  Živinice Mevludina Ferhatovića,  a u saradnji sa Savjetom MZ Đurđevik ove godine planirana su sredstva za asfaltiranje jedne dionice puta u Vrnojevićima čija je realizacija svoje svjetlo dana ugledala tokom ove sedmice.

Iz Savjeta MZ Đurđevik su ovom prilikom imali samo riječi hvale za urađeno.

Napominjemo da ova dionica puta povezujue i naseljeno mjesto Djedino, te kako saznajemo, u narednom periodu , nastojanja će biti asfaltirati i preostali dio puta u dužini oko 2 km kako bi se uređenom  putnom  komunikacijom  mještanim  koji žive na južnom dijelu našeg Grada,  omogućilo da brže stignu do gradske jezgre .

Više u prilogu…

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje