Početna aktuelnosti MZ Oskova obilježila Dan mjesne zajednice i Dan nezavisnosti BiH

MZ Oskova obilježila Dan mjesne zajednice i Dan nezavisnosti BiH

293
0
Podijeli

U MZ Oskova danas je bila  dvostruka svečanost.

Pored toga što su na prigodan način obilježili državni praznik, Dan nezavisnosti BiH, obilježili su i Dan MZ-e.

Savjet MZ-e ovom prilikom položio je cvijeće i vijence na nekoliko  spomen obilježja te odao dužnu počast sinovima ove zemlje, koji su položili svoje živote za odbranu jedne nam i jedine Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom proučen je tevhid pred duše pooginulih boraca ovoga kraja, dok će misa za duše poginulih  branitelja Živiničkih sokolova  biti održana u ponedjeljak , najavio je predsjednik Savjeta MZ Oskova Abdurahman Kudić.

Predsjednica Udruge obitelji i nestalih u domovinskom ratu 115.Zrinjski Sokolova Živinice Kata Tadić,  ovom prilikom uputila je čestitke građanima u povodu Dana Mz-e , i izrazila zahvalnost organizatoru  na izdvojenom vremenu i prisjećanju na  poginulih branitelja ovoga kraja.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO ˝Živinički sokolovi˝ Drago Jakić također je  građanima MZ čestitao Dan Mz-e , a svim građanima BiH čestitao Dan nezavisnosti .

Mjesna zajednica Oskova organizacionom obliku vodi se od 1978.godine i raduje činjenica da se neprekidno razvijala i naseljavala građanima s područja našegrada, kantona i šire.

Svih ovih godina učinjeno je mnogo da se život u ovoj MZ olakša i izgradi sva potrebna infrastruktura ti radovi neće stati ni u 2023.godini kaže predsjednik Savjeta MZ Oskova  Kudić.

Zbog svoje veličine MZ je organizovana u tri naseljena mjesta-Hornica, Karaula i Lug, gdje u slozi i suživotu egzistiraju Srbi, Romi, Hrvati, Bošnjaci i ostali građani.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje