Početna aktuelnosti MZ Priluk dobija novih 480 metara trotoara

MZ Priluk dobija novih 480 metara trotoara

1778
0
Podijeli

U Mjesnoj zajednici Priluk u toku je izgradnja pješačkih staza – trotoara, duž regionalne ceste R455A, u dužini od 480 metara.

Riječ je o investiciji Direkcije cesta Tuzlanskog kantona, u vrijednosti od 120.000,00 KM.

„Raduje činjenica da se pristupilo realiziranju ovog vrijednog projekta, koji će u mnogome doprinijeti unaprjeđenju uvjeta za život u ovoj mjesnoj zajednici. Radi se o središnjem, centralnom dijelu ovog naselja, zbog čega je riječ o frekventnoj pješačkoj dionici, koju koriste i učenici područne škole u Priluku. Projekat je vrijedan više od 120.000,00 KM i obuhvata više od 480 metara pječake staze, uz prateće sadržaje: potporne zidove, ograde, drenažu, kolektore, autobsku stanicu idr..”.istakao je inicijator ovog projekta,zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Muamer Zukić i dodao:

“Investitor projekta je Direkcija cesta Tuzlanskog kantona, na čelu s direktorom Aganom Delibajrićem, kojim se ovom prilikom zahvaljujem što su prihvatili i podržali ovu moju skupštinsku inicijativu. Riječ je o inicjativi koja je „stara“ par godina i koja je u nekoliko navrata razmatrana na nivou organa i inistitucija Tuzlanskog kantona. Također se zahvaljujem i općinskom načelniku na podršci ovom projektu, koju je u tehničkom smislu pružila Općina Živinice. Izvođač radova je firma Cestotehnik iz Tuzle, a operativnu tehničku podršku realizaciji projekta pruža i aktuelni saziv Savjeta Mjesne zajednice Priluk.

Rok za završetak radova je 60 dana, a obzirom da poslovi napreduju dobro procjena je izvođača da će svi radovi biti završeni u narednih mjesec dana, tako da možemo očekivati da će ova dionica trotoara biti realativno brzo puštena u funkciju“,rekao je zastupnik u Skupštini TK Muamer Zukić.

Priluk je živopisno mjesto na području naše općine, čije obale zapljuskuju valovi Modračkog jezera. Odavno je Priluk postao značajno odredište kada su u pitanju i turistički sadržaji, tako da će nova pješačka staza još više uljepšati ovaj kraj zapadnog dijela općine Živinice ali će i podići na viši nivo sigurnost svih učesnika u saobraćaju a naročito školske djece.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje