Početna aktuelnosti Na karting trci u Živinicama KK Tuzamk Tuzla osvojio prvo mjesto

Na karting trci u Živinicama KK Tuzamk Tuzla osvojio prvo mjesto

147
0
Podijeli

Na stazi u Živinicama u organizaciji KK Živinice uz nesebičnu pomoć TUZAMK Tuzla vožena je peta ujedno i završna karting trka.

Vrijeme je bilo naklonjeno vozačima kao i mnogobrojnoj publici, staza dužine 600 m i suh asvalt su dali dodatni adrenalin mladim vozačima da pokažu svoje vozačke sposobnosti i odmah nakon verifikacije takmičara pristupilo se mjerenju vremena za startne pozicije.

Prvi su vozili vozači klase 1 Mini Kart, na starnoj liniji je bilo šest ravnopravnih vozača i cijela trka je bila izuzetno uzbudljiva, a kroz cilj kao pobjednik je prošao Hamzić Bakir vozač KK Živinice, drugi je bio Vedad Bekić, a treće mjesto osvojio je Aladin Begić.

KLASA 2 KADET 60 imala je sledeći poredak:

Prvo mjesto osvojila je djevojčica Melina Tučić iz TUZAMK Tuzla kluba, odmah iza nje kroz cilj je prošao Alem Đulović i treće mjesto osvojio je Denan Jusić.

KLASA 3 JUNIOR 60 je u završnici trke imala pobjednika Alem Đulović TUZAMK Tuzla, drugi kroz cilj je prošao Abaz Đulović dok je trećeplasirani bio Malik Brčaninović.

KLASA 4 JUNIOR 80

Ubjedljivi pobjednik u ovoj klasi je Amir Ajdaslić TUZAMK Tuzla, vrijedno je pomenuti da je Amir jedini u Karting kupu Tuzla 2019 imao svih pet pobjeda sa osvojenih maksimalnih 125 bodova, drugo mjesto osvojio je Bakir Bošnjić, a treća kroz cilj je prošla Amina Grbo.

KLASA 5 ICA JUNIOR 100 je bila i najuzbudljivija jer se tokom cijele trke odvijala nesebična borba za plasman , a kao pobjednik prvi kroz cilj je prošao Mateo Tomičić član TUZAMK Tuzla kluba, drugim mjestom se morao zadovoljiti Malik Brčaninović iz KK Živinice, a treće mjesto, zbog sitnih kvarova na vozilu, osvojila je Amina Grbo iz auto4x4kluba Sarajevo.

Izvan oficijelnog takmičenja van kunkurencije revijalno su vozili Denis Tulumović ispred drugoplasiranog Elvira Hamzića, dok je treće mjesto pripalo Zijadu Loniću iskusnom vozaču koji danas nije imao sreću jer mu je završnom krugu takmičenja otpao zadnji točak.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje