Početna Uncategorized Na objektu područne škole u Starom Đurđeviku izvršene mjere energetske efikasnosti

Na objektu područne škole u Starom Đurđeviku izvršene mjere energetske efikasnosti

462
0
Podijeli

Projekat pod nazivom „Inovacije u energetskoj efikasnosti i obnovljivoj energiji za bolju prilagodbu klimatskim promjenama i smanjenje  siromaštva (EERE) EE FAZA III” završen je u tri područne škole u TK-u.

Područna škola u Starom Đurđeviku, jedna je od tri , gdje su na objektu izvršene mjere energetske efikasnosti s ciljem uštede energenata ali i osiguranja boljih uslova za realizaciju odgojno-obrazovnog rada.

Primopredaji radova u okviru projekta  Inovacije u energetskoj efikasnosti i obnovljivoj energiji za bolju prilagodbu klimatskim promjenama i smanjenje  siromaštva (EERE) EE FAZA III” prisustvovala je Anela Ajšić , ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK-a, Fuad Imamović  projekt menadžer Caritasa i direktor O.Š.Đurđevik Ibrahim Đihanović.

Područnu školu u starom Đurđeviku pohađa 120 učenika .

Inače , Osnovna škola „Đurđevik” najstarija je obrazovna ustanova na području Živinice, počela je sa radom daleke 1911./1912. školske godine kao četverorazredna osnovna škola, a ovaj objekata na kojem je  u predhodnom periodu rađena izolacija zidova i stropa i zamjena vanjske stolarije  sagradila je Austrougarska monarhija.

Ova škola i dalje ostaje da služi budućim generacijama učenika i to u daleko boljim uslovima za rad, zahvaljujući projektu   Inovacije u energetskoj efikasnosti i obnovljivoj energiji za bolju prilagodbu klimatskim promjenama i smanjenje  siromaštva (EERE) EE FAZA III”, kazao je ovom prilikom direktor O.Š.Đurđevik Ibrahim Džihanović.

Ovaj projekat  zajednički su realizovali Caritas Švicarske , Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice i Ministarstvo obrazovanja.

Vrijednost cjelokupnog projekta je 120 hiljada KM.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje