Početna aktuelnosti Na putevima grada Živinica dogodile su tri saobraćajne nesreće

Na putevima grada Živinica dogodile su tri saobraćajne nesreće

257
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su tri saobraćajne nesreće  i to na magistralnom putu  u naseljenom mjestu Maline  u kojoj su učestvovali  dva putnička motorna vozila .Povrijeđenih lica nije bilo, dok je na automobilima pričinjena materijalna šteta.

Na regionalnom putuŽivinice –Banovići  također se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su dva lica zadobila povrede,a  na automobilima je pričinjena materijalna šteta.

U trećoj saobraćajnoj nesreći  koja se dogodila u naseljenom mjestu Gračanica pješak je zadobio povrede u kojoj nije utvrđeno , koje je motorno vozilo udarilo pješaka, jer je lice koje je upravljalo istim,  pobjeglo sa lica nesreće.

Ostalih događaja bilo je 15.

U JP ViK su nama kazali da se vodosnabdijevanje tokom proteklog dana i noći odvijalo otežano, jer je dolazilo do kvara u UL.Bosanska, zatim u Rudarskoj i Prvoj ulici, a loše snabdijevanje imali su i mještani Dubrava , jer se otklanjao kvar na pupmi.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružene su 143 usluge građanima.

Na  Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba i to 7 dječaka i tri djevojčice.

Iz BIHAMK-a  upozoravaju  da na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, su mogući  odrone zemlje ili kamenja.

Vozačima na svim putnim pravcima savjetuju  opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje