Početna aktuelnosti Načelnik riješio problem prevoza građana MZ Podgajevi

Načelnik riješio problem prevoza građana MZ Podgajevi

1150
0
Podijeli

Jutros je načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković upriličio radni sastanak kako bi se riješio jedan od akutnih problema koji muči građane južnog dijela općine Živinice.

Sastanku su prisustvovali i Načelnikovi pomoćnici kao i građani i predstavnici nekolicine mjesnih zajednica pomenutog dijela općine Živinice.

Na samom početku školske godine građani a naročito đaci,prije svega,Mjesne zajednice Podgajevi ali i susjednih mjesnih zajednica suočili su se sa velikim problemom a koji je vezan za nemogućnost prevoza do gradskog središta Živinica i nazad i time je došlo u pitanje izvršavanje svakodnevnih životno važnih obaveza građana,i starih i mladih, ovog dijela naše lokalne zajednice.

Shvatajući punu ozbiljnost nastale situacije i važnost hitnog rješavana pomenutog problema,načelnik Samir Kamenjaković jutros je sazvao hitan sastanak na kome su ,osim njega, bili prisutni i njegovi saradnici,predstavnici nekolicine savjeta mjesnih mjesnih zajednica južnog dijela općine Živinice,građani kao i direktor prevozničke firme “Litvatrans” Banovići.

Optimalno rješenje brzo je postignuto i građani će već od sutra ili najdalje prekosutra moći nesmetano saobraćati i redovno izvršavati svoje radne i druge obaveze zahvaljujući,prije svega,Načelnikovoj ekspeditivnosti kao  i spremnosti svih zainteresiranih strana za kompromis i dogovor.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje