Početna aktuelnosti Održan Eko -kasting-kamp takmičenje:JU O.Š. Živinice Gornje osvojila trofej općine

Održan Eko -kasting-kamp takmičenje:JU O.Š. Živinice Gornje osvojila trofej općine

1016
0
Podijeli

Eko –kasting  kamp takmičenje zahvaljujući lijepom vremenu održano je u subotu, a napominjemo, da je već dva puta isto zakazivano, međutim , zbog loših vremenskih prilika  nije se moglo realizovati.

Ova aktivnost je samo jedna u nizu koje su organizovane u povodu  obilježavanja 19.juna Dana općine Živinice.

Na takmičenju je učešće uzelo 12 ekipa.

Neformalan grupa građana već duži niz godina organizuje takmičenje  ˝Eko kasting –kamp ˝ u kojem nastoje da djeci pruže da vrijeme provedu korisno, te da ih bar na kratko odvoje od savremene tehnologije, a ujedno nastoje da kod djece ovakvim i sličnim aktivnostima  razviju osjećaj ljubavi o sportskom ribolovu i ekologiji.

Prije samog početka takmičenja prisutnima se u ime načelnika obratio šef Civilne zaštite  općine Žvinice , koji je istakao da Općina Živinice uvijek i rado podržava ovakve aktivnosti.

Na kraju takmičenja trofej općine Živinice , načelnikov prelazni pehar osvojila je ekološko ribolovna sekcija JU O.Š. Gornje Živinice, drugo mjesto  osvojila je Prva osnovna škola, dok je treće mjesto pripalo Drugoj osnovnoj školi.

U kategoriji TAKMIČARI prvo mjesto osvojila je ekipa A JU II.O.Š, drugo mjesto osvojila je JU O.Š. Živinice Gornje, a treće JU I.O.Š. Živinice.

U kategoriji  TAKMIČARKE  prvo mjesto  osvojila je ekipa C  JU I.O.Š., drugo mjesto osvojila je ekipa D O.Š. Živince Gornje, a treće mjesto osvojila je ekipa C II O.Š. Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje