Početna aktuelnosti Načelnik Samir Kamenjaković uručio novogodišnje paketiće za djecu oboljelu od dijabetesa

Načelnik Samir Kamenjaković uručio novogodišnje paketiće za djecu oboljelu od dijabetesa

1454
0
Podijeli

U nizu aktivnosti koje je ovih dana proveo načelnik općine Živinice  Samir Kamenjaković, je i podjela novogodišnjih paketića.

Ovih dana načelnik Živinica uručio je zaista veliki broj novogodišnjih poklona, između ostalih i djeci oboljelim od dijabetesa.

U subotu je stigao Djeda Mraz kako bi obradovao ove mališane, ali i nekoliko njih starijih, koji svi zajedno vode bitku sa dijabetesom

Bili su sretni jer su imali priliku razgovarati sa Djeda Mrazom, koji im je pričao o svom dugogodišnjem putovanju po svijetu ali i iskustvima koje imao sa dječicom.

Podjela novogodišnjih paketića nije krenula sve dok nije stigao Vilenjak Djeda Mraza , a ova uloga pripala je načelniku općine Živnice Samiru Kamenjakoviću.

A kako vilenjaci uvijek rade, da bi onim najmlađima osigurali bolje uslove za život, , tako je i ovom prilikom, Vilenjak u ulozi načelnika općine Živinice , pored toga sto je obezbijedio paketice, kazao da će učiniti sve da djeca koja su sa područja općine Živinice dobiju sprave za bezbolno mjerenje šećer u krvi .

(VIše u izjavi u prilogu…)

Kako izgleda život s iglom za inzulin koji se mora trpjeti i do  dnevno desetak uboda u prste radi kontrole nivoa šećera u krvi i time primanja terapije,te  kako pomoći djetetu da se lakše nosi sa svime što uz dijabetes ide,i  šta kad ono poželi kocku čokolade,  e to dobro znaju roditelji ove djece ali Boga mi i ovi heroji.

(………)

Podjelom paketića i susretom sa Djeda Mrazom , itekako su se obradovali i mališani koji će sasvim sigurno sve slatkiše koje su dobili dobro izvagati, jer u njihovim životima disciplina je ključna.

Evo šta su kazali za našu TV kuću, nakon uručenih poklona.

(Više u izjavama…)

I na kraju susreta Djeda Mraz im je poslao poruku…(više u izjavi)

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje