Početna aktuelnosti Načelnik Živinica Samir Kamenjaković održao hitan sastanak zbog neočišćenog snijega...

Načelnik Živinica Samir Kamenjaković održao hitan sastanak zbog neočišćenog snijega i leda

845
0
Podijeli

Brojni trotoari i pješačke staze u Živinicama su pune ugaženog snijega koji je zbog niskih temperatura zaledio zbog čega je hodanje preko njih ruski rulet koji se za pojedine sugrađane završio sa slomljenom rukom.

Iako je snijeg prestao padati prije nekoliko dana za sada se grad može pohvaliti da su jedino saobraćajnice očišćene dok je ostatak čak i u širem centru grada izgleda ostavljen da sačeka bolje vremenske prilike, odnosno da se otopi snijeg kada poraste temperatura vazduha.

Međutim, načelnik općine Živinice snijeg i led nije ostavio na čekanje , nego je već jutros poduzeo konkretne korake u rješavanju navedene situacije.

U ranim jutarnjim satima ,načelnik Samir Kamenjaković održao je hitan sastanak sa direktorom VIK- a Živinice , gdje je dogovoreno da se odmah krene u čišćenje trotoara od leda ali i drugih površina.

(Više u prilogu…)

Pored trotoara drugi veliki problem su parkinzi bilo da se radi o javnim ili oni koji pripadaju raznim ustanovama te privatnim firmama nije čista, kao i prilazi različitim prodavnicama i ugostiteljskim objektima.

S toga , neko ovo bude preporuka svima, lopate u ruke , i zajedničkim snagam učinimo da nam grad bude prohodniji.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje