Početna aktuelnosti Nađite vremena za vježbu!

Nađite vremena za vježbu!

406
0
Podijeli

Nažalost, uz sav tehnološki napredak koji je ljudska rasa ostvarila, nitko još nije smislio kako produžiti dan na više od 24 sata kako bismo stigli obaviti sve ono što želimo. Mnogi od nas to koriste kao izgovor da ne rade neke stvari jer tvrde da za njih jednostavno nemaju dovoljno vremena . Redovna vježba često je jedna od tih. Predložit ćemo vam nekoliko jednostavnih načina za nalaženje prijeko potrebnog vremena za tjelesnu aktivnost.

Najočitija mogućnost je ustati ranije. Namjestite sat, mobitel, liniju ili što već koristite da se oglasi pola sata ranije i dodatno vrijeme iskoristite za neku tjelesnu aktivnost u kojoj uživate. Ne moraju to biti nikakve naporne vježbe, možete se jednostavno dobro rastegnuti i prošetati do prodavnice i nazad.

Ako smatrate da vam je jutarnji san previše dragocjen, razmislite o tome možete li sebi napraviti vremena za fizičke aktivnosti u kasnijim popodnevnim ili večernjim satima, bez da vam zbog toga previše pati porodični život. Potražite teretanu ili fitness centar koji je otvoren do kasno ili nabavite nešto od opreme za vježbanje kod kuće , dok gledate televiziju ili pričate s ukućanima.

Ipak, najvažnija stvar je slušati što vam govori vlastito tijelo. Budući da ono funkcionira u 24-satnom biološkom krugu, činjenica je da mu vježba različito “sjeda” u različitim dobima dana . Većina nas zna je li više “jutarnja” ili “večernja” osoba.

Ako vam je ujutro izrazito teško ustati iz kreveta, najbolje je da ne vježbate tada, jer bit će vam teško priviknuti se na novu rutinu i po svoj prilici nećete nimalo uživati u njoj. Radije sami pronađite vrijeme kada se osjećate najbolje raspoloženi za tjelesnu aktivnost – eksperimentirajte dok ne nađete doba dana koje vam najviše odgovara.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje