Početna aktuelnosti Najava promocije knjige “Nastavak životnog puta”

Najava promocije knjige “Nastavak životnog puta”

140
0
Podijeli

Živinice su mjesto iz kojeg su potakla brojna poznata imena iz svih sfera društveno-političkog i sportskog života BiH.

Možemo biti ponosni na sve naše uspješne Živiničane i Živiničanke.

Jedan od onih koji je dostigao sve titule u svom stručnom usavršavanju a koji rado ističe odakle je potekao je Akademik Božo Žepić.

O svom Grabiku i životu Božo je pisao u knjizi “Moj životni put”, koja je objavljena 2018.godine, sve ono što je zaboravio pretočio je u riječi u novom djelu pod nazivom „Nastavak životnog puta“, objavljenom u martu 2022.godine.

Akademik Božo Žepić profesor emeritus Sveulilišta u Mostaru, poznati je hrvatski i bosanskohercegovački znanstvenik sa područja društvenih znanosti: prava, sociologije i politologije. Rođen je u Živinicamam 1938 godine gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je 1968.godine na odsjeku za Sociologiju Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, magistrirao 1975.godine na Pravnom fakultetu u Nišu, a doktorirao 1982.godine na Pravnom fakultetu u Banja Luci, odbranom doktorske disertacije na temu: „Društveno- pravni položaj invalida rada“. Biran je u sva nastavna zvanja od docenta do redovnog profesora, a također i u istraživačka zvanja suradnika i višeg znanstvenog suradnika. Predavao je na postdiplomskom i doktorskom studiju bio mentorom većem broju diplomiranih pravnika, magistara i doktora znanosti.

Objavio je 13 knjiga i oko 240 drugih znanstvenih, stručnih i publicističkih radova. Za svoj rad i doprinos dobio je veći broj zahvalnica, plaketa i drugih priznanja nevladinih institucija i društvenih organizacija.

„Nastavak životnog puta“ bit će promovisana u ponedjeljak 18.aprila u BKC Živinice sa početkom u 19 h a organizator promocije je HKD „Napredak“ podružnica Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje