Početna sport Najava – Živinice Open 2022

Najava – Živinice Open 2022

88
0
Podijeli

U tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova Seiken Živinice, povodom Dana Grada, u subotu 11. juna 2022. godine, održat će se 2. Otvoreno prvenstvo u karateu “Živinice Open 2022”. Turnir će se održati u Gradskoj dvorani, a početak je zakazan za 09:00 kada kreće takmičenje u katama neslužbenih kategorija i ekipnih borbi u konkurenciji kadeta i kadetkinja.

Na turniru će nastupiti preko 500 takmičara iz preko 40 klubova sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona. Na takmičenju će suditi sudije sa svjetskim, europskim i balkanskim karate licencama. Dolazak na turnir potvrdile su i brojne zvanice iz političkog, kulturnog, sportskog i vjerskog života sa područja Tuzlanskog kantona, među kojima je i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Svečano otvaranje turnira počet će u 12 sata kada će se održati finalne borbe u ekipnoj konkurenciji kadeta i kadetkinja. U 13 sati će početi takmičenje u borbama koje će trajati sve do 18 sati kada je planiran završetak turnira.

Organizatori su najuspješnijim ekipama obezbjedili novčane nagrade. Najuspješnija ekipa u kategoriji borbe ekipno kadeti osvojit će 250 KM, a isti novčani iznos rezervisan je i za najuspješniju ekipu kadetkinja.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje