Početna aktuelnosti Nakon 20 godina ponovno prohodna ulica iza Doma zdravlja Živinice

Nakon 20 godina ponovno prohodna ulica iza Doma zdravlja Živinice

208
0
Podijeli

Za sedam dana građanima  Grada Živinice biće data  na korištenje ulica iza  Doma zdravlja Živinice , koja je godinama bila neuređena.

Sa asfaltiranjem ove ulice uveliko će biti olakšan,  prije svega pristup zdravstvenoj ustanovi, ali svakako će rasteretiti i saobraćajne gužve koje su izrazite u ljetnim mjesecima.

Mnogi  sigurno i ne znaju da je još prije 20. godina ulica iza Doma zdravlja Živinice bila ucrtana u Regulacioni plana, ali godinama je sve manje korištena, da je  u određenom periodu zaboravljena i zapuštena.

Kako smo svakodnevno svjedoci, velikih gužvi u Gradu, naročito u ljetnim mjesecima kada je prisutna dijaspora , Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikm Kamenjakovićem  je odlučila preurediti dio ulica u samom centru Grada .

Jedan od bitnih projekata je uređenje ulica iza zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice  , čija je realizacija već u toku.

Sa završetkom ove ulice pacijenti koju budu tražili uslugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi imaće olakšan pristup,  a uveliko će biti smanjene saobraćajne gužve, kazao nam je Gradonačelnik grada Živinica  .

˝Ulica oko Doma zdravlja će u potpunosti zaokružiti i upotpuniti Odluku regulacionog plana  i omogućiti građanima  olakšan pristup  zdravstvenoj ustanovi.Posebno me raduje  što će to biti transparentniji i bolji pristup  prema Hitnoj službi, jer ćemo ove godine napraviti probijanje i asfaltiranje puta između Prve i Druge ulice, koja će se direktno spojiti na ovaj put i time ćemo smanjiti saobraćajne gužve u gradu˝, kazao je između ostalog gradonačelnik Samir Kamnejaković.

Završetak radova se očekuje za sedam dana, nakon čega će biti neophodno postaviti saobraćajne znakove koji će građanima olakšati kretanje.

U narednoj godini biće nastavljeno spajanje ove ulica sa ulicom prema Gradskoj pijaci,zaključio je prvi čovjek Grada Živinica.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje