Početna aktuelnosti Naselje Djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu

Naselje Djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu

142
0
Podijeli

U živiničkom naselju Djedino sinoć je bilo veselo.

Razlog veselju i sreći žitelja ovog dijela Živinica bilo je puštanje u rad, duže vrijeme očekivane, moderne ulične rasvjete.

Realizacija ovog značajnog projekta doprinijela je kvalitetnijim uslovima življenja, rada i komuniciranja mještana Djedina.

U ovoj infrastrukturnoj aktivnosti participirali su, jednim dijelom, sami građani, a gro finansijske podrške pružila je Gradska uprava Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem koji je simbolično i pustio u rad uličnu rasvjetu urađenu sa tehnološki najmodernijim rasvjetnim tijelima.

.Svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo i zahvalnost mještana Djedina, prilikom puštanja u upotrebu ulične rasvjete, izrazio je Hadžo Halilović, Predsjednik građevinskog odbora za implementaciju projekta ulične rasvjete u Djedinu.

Realizacijom ovih i sličnih infrastrukturnih projekata Gradska uprava Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem ima za cilj stvoriti uslove za sigurnije komuniciranje svih vrsta prevoznih sredstava kao i kretanje pješaka i biciklista.

Također, boljom osvijetljenošću naselja Djedino, kao i svih drugih živiničkih naselja, preduprjeđuju se izvršavanja raznih krivičnih djela.

Pored svega spomenutog, ugradnja najmodernijih rasvjetnih tijela, osim što daje više svjetla i bolju pokrivenost prostora, ima za rezultat i racionalniju potrošnju električne energije a i time i manje račune za utrošak električne energije u gradskom budžetu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje