Početna aktuelnosti Udruženje penzionera Živinice održalo sjednicu Skupštine

Udruženje penzionera Živinice održalo sjednicu Skupštine

122
0
Podijeli

Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Živinice danas je održalo sedmu  redovnu sjednicu skupštine.

Na dnevnom redu skupštine našlo se 10 tačaka.

Usvojeni su imeđu ostalog  finansijski plan kao i  izvještaji o radu Udruženja u 2023.godini, tokom koje su realizirane brojne aktivnosti.

U Udruženju penzionera Živinice,  ističu da je predhodna godina najbolja do sada, i po pitanju realizacije plana programa ali i kada su upitanju finansijska sredstva .

Udruženje penzionera umirovljenika Živnice broji preko 5500 članova. Udruženje je osnovano kako bi olakšalo svakodnevnicu ovoj kategoriji stanovništva.

Predsjednik Udruženja Saudin Šljivić  ovom prilikom je naglasio da su penzioneri tokom prošle godine imali i povećanje penzija, zahvaljujući razumijevanju vlasti u našoj zemlji, ističući , da u dogledno vrijeme se očekuje još jedno povećanje penzija ali i isplata 13 penzije, jer kako obrazlaže u budžetu je bilo dovoljno novca za budžetske korisnike za isplatu 13 plata, te se nadaju da će biti sredstava i za penzionere.

Na današnjoj sjednici Skupštine pored toga što su usvojeni izvještaji programa rada i finansijski izvještaj za prošlu godinu, usvojeni su i programi rada kao i finansisjki plan za 2024.godinu.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje