Početna aktuelnosti Nastavlja se realizacija projekta ˝Osnaživanje žena za akcije u zajednici ˝

Nastavlja se realizacija projekta ˝Osnaživanje žena za akcije u zajednici ˝

816
0
Podijeli

Udruženje Amica Educa u saradnji sa općinom Živinice nastavlja realizaciju projekta ˝Osnaživanje žena za akcije u zajednici Općina Živinice˝.

Cilj projekta ˝Osnaživanje žena za akcije u zajednici”, je   da žene sa područja Općine Živinice budu u mogućnosti da ostvare svoja prava u privatnom životu, unaprijede svoj ekonomski položaj i ravnopravno sudjeluju u zajednici i društvu.

Udrženje Amica Educa već 20. godina osnažuje žene u smislu njihove ekonomske, socijalne, te političkog  dostizanja neovisnosti, pojasnila je ovom prilikom Ivona Erdeljac Program direktorica Udruženja Amica Educa.

Obzirom da  je prošlo nekoliko mjeseci od početka realizacije projekta, te da je održano niz uspješno završenih radionica kroz koje je do sada prošlo  nešto manje od 30.žena , ovom prilikom neke od njih su nam kazala svoja iskustva, te svakako preporučile i drugim ženama da uzmu učešće  u ovom projektu.

(Više u izjavama u prilogu…)

Naravno, ukoliko su Vam se dopale preporuke naših sagovornica , svakako imate priliku u narednim mesecima biti dio ovog projekta kroz nove radionice koje će Amica  Educa održati.

(Više u izjavi u prilogu…)

Pored aktivnosti namijenjenim ženama, projekat predviđa i edukaciju za predstavnike Općine i relevantnih institucija (Centar za socijalni rad, Centar za mentalno zdravlje, Zavod za zapošljavanje i sl.) kao i nevladinih organizacija sa područja Općine Živinice a iz oblasti Mehanizama rodne ravnopravnosti.

Posljednja godina projekta predviđa organizaciju promotivno-prodajnih sajmova za korisnice projekta te implementaciju dva tematska okrugla stola vezana za položaj žena/rodnu ravnopravnost sa aspekta mentalnog zdravlja i socio-ekonomskog osnaživanja.

Cjelokupni projekat realizira se u saradnji sa Općinom Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje