Početna aktuelnosti NK Slaven započeo pripreme za nastavak sezone

NK Slaven započeo pripreme za nastavak sezone

209
0
Podijeli

Za rukovodstvo,stručni štab i igrače Nogometnog kluba Slaven Živinice  završen je zimski odmor.

U klupskim prostorijama jučer je održano prvo okupljanje,prozivka i sastanak kako bi se krenulo sa pripremama za nastavak takmičarske sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Trenažni proces započeo je danas.

Nogometni klub Slaven prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine završio je na 10 mjestu.

U proljetnom dijelu očekuje se velika borba za opstanak na ovom nivou takmičenja pogotovo ako se uzme u obzir da će na kraju takmičarske godine iz lige ispasti četiri najlošije plasirana kluba.

Zbog toga se već jučer krenulo u pripreme za nastavak takmičenja kako bi se bilo potpuno spremno za sve izazove pred kojima će se naći igrači,stručni štab i rukovodstvo Nogometnog kluba Slaven Živinice.

Iz stručnog štaba su stava da će biti teška i neizvjesna borba sa rivalima u nastavku takmičarske sezone ali  i da Slaven ima igrački i svaki drugi potencijal da ostane u ligi i da postane stabilan prvoligaš.

Općinska uprava Živinice na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem do sada je pružila značajnu finansijsku podrkšu Slavenu.

Podrška će se nastaviti i u buduće,istakao je načelnik Kamenjaković na jučerašnjem sastanku na kome je bio prisutan i kao Predsjednik skupštine Nogometnog kluba Slaven.

Rukovodstvo Nogometnog kluba Slaven,u srednjoročnom i dugoročnom planu ima ambicije da se izgradi moderan stadion koji će odgovarati svim propisanim standardima za takmičenje i u najelitnijem rangu,što je potajna ambicija i želja svih onih koj vode klub i koji ga podržavaju na svaki način.

Ipak da bi se te ambicije ostvarile potrebno je preći prvu i najozbiljniju prepreku a to je uspješno završiti nastup u ovoj sezoni u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine,odnosno,osigurati opstanak što će biti presudan temelj za dalje napredovanje Nogometnog kluba Slaven Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje