Početna aktuelnosti Servisne informacije – 18. 1. 2019.

Servisne informacije – 18. 1. 2019.

983
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. U mjestu Brnojevići Donji zabilježen je jedan slučaj kriminaliteta, a u pitanju je provala u garažu. Desile su se dvije saobraćajne nesreće. Prva u Živinicama na magistralnom putu M-18 u kojoj je učestvovalo pet putničkih motornih vozila, a jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede. Druga se desila u Prvoj ulici, u blizini hipermarketa Bingo gdje je putničko motorno vozilo sletjelo sa kolovoza. Evidentirano je i sedam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je jutros, oko devet sati, imala intervenciju gašenja požara koji je zahvatio prizemlje porodične kuće u ulici 16. Muslimanske, pored Druge OŠ i time spriječili širenje požara.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 112 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se vrši po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla su rođene četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK – Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje