Početna aktuelnosti NK Svatovac osvojio turnir “Memorijal poginulim borcima MZ Barice”

NK Svatovac osvojio turnir “Memorijal poginulim borcima MZ Barice”

356
0
Podijeli

Nogometni klub Jablanica u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice Barice u danima proteklog vikenda bio je domaćin i organizator 14.Memorijalnog nogometnog turnira “Memorijal poginulim borcima Mjesne zajednice Barice”.

Učešće na Turniru su uzele ekipe četiri nogometna kluba: “Budućnost” Donja Lukavica, “Slatina” Bašigovci, “Svatovac” Poljice i klub domaćin “Jablanica” iz Barica.

Turnir je otvoren u subotu kada su odigrane polufinalne utakmice između NK Budućnosti i NK Slatina te između NK Jablanica i NK Svatovac.

U finalu su igrali NK Budućnost, Donja Lukavica i NK Svatovac iz Poljica.

Turnir je osvojila ekipa NK Svatovac. Za najboljeg igrača proglašen je Almir Kukić, NK Svatovac a za najboljeg golmana Dino Čizmić također iz NK Svatovac.

Otvaranju 14. Memorijalnog nogometnog turnira “Memorijal poginulim borcima Mjesne zajednice Barice” predhodio je obilazak mezarja šehida i Spomen obilježja koje su građani ove mjesne zajednice podigli u znak sjećanja na svoje najbolje sinove.

Miralem Mušić, Rahman Puzić i Ibrahim Puzić tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92-95 položili su svoje živote za odbranu države Bosne i Hercegovine i slobodu koju mi danas uživamo.

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje