Početna aktuelnosti Noć poezije za pamćenje

Noć poezije za pamćenje

592
0
Podijeli

Noć poezije u organizaciji Bosanskog kulturnog centra i Gradske biblioteke Živinice, koja je upriličena sinoć,moglo bi se slobodno reći da je kulturna manifestacija bez premca i da je oko 200 ljubitelja poetske književne forme svjedočilo povijesnom kulturološkom trenutku grada Živinica iz barem dva razloga.

Prvi, što je promovirana prva Zajednička zbirka poezije živiničkih i afirmiranih i neafirmiranih pjesnika,pod nazivom “(Ne)skrivena misao,koja će služiti i kao svjedočanstvo velikog broja pjesničkih talenata našeg zavičaja i kao spiritus movens budućih sličnih projekata.

Drugi razlog je originalna i u našem gradu,do sada, neviđena i nedoživljena prezentacija pomenute Zbirke i svakog živiničkog pjesnika ponaosob koji je imao čast da se nađe u ovom,svake hvale,vrijednom književnom djelu.

Živiničanke i Živiničani kao i eminentni gosti iz bosanskohercegovačkog književnog miljea uživali  su u ovoj izvrsno osmišljenoj i savršeno raliziranoj kulturnoj manifestaciji vrhunskog dometa,koja je postavila neke nove standarde u organizaciji budućih kulturnih dešavanja u našem gradu ali i šire.

Ovaj kulturni događaj za pamćenje organizirali su vrijedni i kreativni djelatnici Bosanskog kulturnog centra Živinice: Amra Mujezinović, Jasmina Šabanović, Amira Ahmetović, Elmir Krivalić, Šekib Nukić, Enisa Avdibašić, Mirsad Šehović,Midhat Jamaković i Sanela Omerović.

Veliki doprinos uspjehu ove kulturne manifestacije dali su učesnici programa: Monika Tadić, Marcela Tadić, Elmir Krivalić, Emir Ibrahimović, Nedim Hrnjić,članice Plesnog studija Dinna,Adi Glavinić i Dino Subašić.

Izdavač Zajedničke zbirke poezije živiničkih pjesnika “(Ne) skrivena misao” je JU BKC Živinice-Gradska biblioteka Živinice a urednica Amra Mujezinović.

Sve u svemu,bio je to prvorazredan kulturni događaj koji je uveliko obogatio ukupan program obilježavanja Dana grada Živinica.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje