Početna aktuelnosti O.Š. Gračanica ima sve manji broj učenika

O.Š. Gračanica ima sve manji broj učenika

573
0
Podijeli

Broj učenika u osnovnim i srednjim školama u  BiH iz godine u godinu  se smanjuje.

Sa ovim problemom se suočavaju i škole na području Živinica, među kojima je i osnovna škola Gračanica , koja je početak drugog polugodišta dočekala sa 5 učenika manje u odnosu na početak školske godine.

Ovo je među prvim problemima koji zabrinjava menadžment O.Š. Gračanica , jer i u narednom periodu očekuju odlazak još nekoliko učenika, kaže za TVŽ Medisa Muhić, direktorica O.Š. Gračanica.

Danas ovu školu pohađa 542 učenika koji su raspoređeni u 27 odjeljenja, te su u prvom polugodištu ostvarili srednju ocjenu 3.81.

Sa ovim uspjehom , menadžment škole nije zadovoljan, ali dodaju,  da se nadaju da će drugo polugodište donijeti bolje rezultate.

Za razliku od ranijih godina , u posljednje vrijeme je veći broj i kategorisanih učenika koji pohađaju ovu školu, njih 6, dodaje Muhić i ističe da bi uz rad sa socijalnim pedagogom i rad ovih učenika mogao biti bolji.

Pored svega navedenog,  ova obrazovna ustanova nastojala je ispuniti sve programom planirane aktivnosti, od obilježavanja značajnih datuma do učestvovanja na takmičenjima, pa i posjetu učenika Memorijalnom centru Potočari.

Što se tiče instrastrukturnih projekata, u narednom periodu , biće realiziran i jedan veoma vrijedan projekat , a radi se o rekonstrukciji područne škole u Svojatu.

Ovom prilikom iz O.Š. Gračanica najavili su i akciju darivanja krvi koju će realizirati 21.02.2022.godine  u saradnji sa Transfuziologijom UKC Tuzla , te ovom prilikom su pozvali  stanovništvo da se odazovu istoj.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje