Početna Uncategorized Obavještenje Gradske izborne komisije

Obavještenje Gradske izborne komisije

53
0
Podijeli

Izvod iz privremenog biračkog spiska za redovne birače, Gradska izborna komisija Živinice izložila je na uvid, odnosno, spisak je dostupan građanima – biračima na više načina, i to:

  1. Dostupan je u svim mjesnim zajednicama na biračkim mjestima ili na drugim frekventnim mjestima dostupnim građanima do 04.07.2022. godine.
  2. Birački spisakza područje grada Živinice do 04.07.2022. godine, dostupan je svim građanima – biračima u zgradi Gradske uprave, Centar za birački spisak, telefon 035-773-777.
  3. Privremeni birački spisak u elektronskoj formi postavljen je na web stranicu Gradske uprave do 04.07.2022. godine.

Izvod iz privremenog biračkog spiska izlaže se s ciljem kako bi birači mogli provjeriti tačnost svojih podataka, biračko mjesto na kojem glasaju i u slučaju grešaka izvršiti ispravku svojih podataka kod nadležnih organa.

Građani mogu putem otvorene aplikacije (Da li ste registrovani?) na stranici CIK BIH (www.izbori.ba), brzom pretragom, dobiti tačnu lokaciju i broj biračkog mjesta na kojem će glasati 2022. godine.

Građani koji imaju status raseljenih lica, a žive na području Živinice, mogu podnošenjem zahtjeva u Centru za birački spisak, zgrada Gradske uprave, promijeniti svoju biračku opciju do 19.07.2022. godine

Gradska izborna komisija

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje