Početna aktuelnosti Obilježen 112. rođendan O.Š. Đurđevik

Obilježen 112. rođendan O.Š. Đurđevik

372
0
Podijeli

112.rođendan Osnovne škole Đurđevik bio je u znaku svečane priredbe upriličene u fiskulturnoj sali za predstavnike izvršne i predstavničke vlasti grada Živinice, živiničke uleme, nastavnika , učenike i njihove roditelje.

Osim što ima atribut najstarije, Osnovna škola Đurđevik od  ove godine je i najbolja jer je  prema vrednovanju škola zauzela  prvo mjesto na području Grada,  a drugo mjesto zauzela je kao najbolja škola na području TK-a, kazao je direktor ove obrazovne ustanove Ibrahim Džihanović.

Učenici Osnovne škole “Đurđevik” oduvijek su sa sobom nosili zavidan nivo znanja i vještina i postizali značajne rezultate bilo gdje da su otišli.

Jedan od njih je i Ahmed Mrakanović  , koji je od prvog do devetog razreda imao sve petice, pored toga u vannastavnim aktivnostima, postizao je zavidne reazultate i ističe da je danas ponosan što nosi titulu učenika generacije ove škole.

Na današnjoj svečanoj priredbi prisutni su imali priliku vidjeti raznovrstan i bogat kulturno zabavni program, koji su im pripremili učenici škole.

Današnja svečanost bila je dobra prilika da se mnogim zaslužnim pojedincima i institucijama uruče priznanja za vanredan doprinos uspješnom radu Osnovne škole Đurđevik.

Zahvalnost je pokazana i prema umirovljenim nastavnicima koji su cijeli ili većinu svog radnog vijeka proveli u Osnovnoj školi Đurđevik odgajajući i obrazujući mnoge generacije djece južnog dijela općine Živinice a od kojih su kasnije mnogi postali etablirani eksperti u svojim profesionalnim opredjeljenjima.

Naravno, centralni dio svečanosti bilo je uručivanje pohvala i priznanja najuspješnijim učenicima u prethodnoj školskoj godini koja se finalizira ovih  dana.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje