Početna aktuelnosti Obilježen Dan Državnosti u Prvoj osnovnoj školi Živinice

Obilježen Dan Državnosti u Prvoj osnovnoj školi Živinice

897
0
Podijeli

Prva osnovna škola Živinice svaki važniji datum obilježava prigodnim programima i priredbama koji imaju funkciju da podsjete,educiraju i informiraju o događaju koji se obilježava.

Tako je bilo i u petak kada je održana svečanost povodom 25.novembra-Dana Državnosti Bosne i Hercegovine.

Naravno,učenici,nastavnici i menadžment Prve osnovne škole Živinice svaku priredbu, pa i ovu posvećenu rođendanu naše domovine,organiziraju i pripreme na veoma kvalitetan i dostojanstven način.

“Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik, koji se obilježava svakog 25. novembra i mi ga smatramo jednim od najbitnijih i tako mu i pristupamo” – istakao je direktor ove ugledne odgojno- obrazovne ustanove Omer Ramić.

Obilježavanje Dana Državnosti počelo je intoniranjem državne himne BiH u izvođenju polaznika Odjeljenja Osnovne muzičke škole, predvođenih profesorom Harisom Muminovićem.

Direktor Omer Ramić čestitao je svim prisutnim Dan državnosti Bosne i Hercegovine i poželi im prijatne trenutke uz program koji su pripremili učenici ove škole.

Priredbi u Prvoj osnovnoj školi Živinice prisustvovao je i Said Čerkezović, koji je,u ime općinske uprave Živinice, također, čestitao Dan državnosti BiH.

Veoma kvalitetan,raznovrstan i dinamičan kulturno-zabavni program izveli su učenici-hor,recitatori,glumci,muzičari,plesači i svi su redom pokazali svoje neosporne talente i vještine.

Program,povodom Dana Državnosti vodili su učenici Nermina Đug i Benjamin Goletić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje