Početna aktuelnosti Prvi festival umjetnosti za djecu završen predstavom “Aska i vuk”

Prvi festival umjetnosti za djecu završen predstavom “Aska i vuk”

875
0
Podijeli

Cijela protekla sedmica,što se tiče kulturnih zbivanja u Živinicama,bila je u znaku Prvog festivala umjetnosti za djecu.

Festival je organizirao Bosanski kulturni centar Živinice i svaka predstava izazvala je veliko zanimanje djece pa je svaku noć Velika sala,bila,uglavnom,puna.

U petak je bilo zadnje veče Festivala i najmlađi Živiničani i Živiničanke mogli su uživati u predstavi “Aska i vuk” u izvedbi glumačkog ansambla Teatar kabarea Tuzla.

Direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić,sumirajući Festivalsku sedmicu,istakao je da su ovom manifestacijom postignuti željeni i očekivani efekti.

Teatar kabare Tuzla na Festivalu je bio zastupljen sa tri predstave i glumac i redatelj Damir Altumbabić smatra da je pomenuta kulturna manifestacija odlično organizirana.

Menadžment i uposlenici BKC-a Živinice kontinuirano sprovode raznolike kulturne projekte i već su Živiničane navikli da se u Domu kulture uvijek nešto pozitivno dešava.

Za djelatnike BKC-a Živinice nema pauze i već u periodu koji slijedi ide realizacija raznovrsnih novih projekata u kojima će svako ponešto naći za sebe i tako se duhovno obogatiti,korisno utrošiti slobodno vrijeme i lijepo se zabaviti.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje