Početna aktuelnosti Obilježena godišnjica stradanja civilnih žrtava u MZ Rudar

Obilježena godišnjica stradanja civilnih žrtava u MZ Rudar

1186
0
Podijeli

 

Prije 24. godine agresorska granata  ugasila je pet nedužnih života.

Smrtno su stradali Elena Imamović (9), Edin Ibrahimović (17), Senada Muminović (18), Ejub Mahmutbegović (27) i  Muharem Mahmutbegović (55).

Okupljeni roditelji i  rodbina i danas nakon 24.godine  izrazili su  zabrinutost što još niko nije procesuiran za zločin nad nedužnim civilima, među kojima je bila i  najmlađa Elena Imamović, sa svega 9 godina.

Porodice ubijenih još uvijek nisu zaliječili rane od tog tragičnog događaja. Bol i tuga su isti kao i prvog dana, priča nam supruga poginulog Muharema Mahmutbegovića te se sa suzama prisjeća 23.septembra 94. godine kada je Muharema ispratila iz kuće a ni slutila nije da se više nikada neće sresti.

Nećemo nikada zaboraviti naše stradale sugrađane, a ovaj spomenik će nas vječno podsjećati na taj tužni događaj iz 1994.godine, kazao je tokom današnje prilike načelnik Živinica Samir Kamenjaković , te dodao da će učiniti sve da se pronađu počinioci ovog zlodjela.

Porodice ubijenih insistiraju da se ovaj tužni dan unese  u kalendar značajnih datuma, kako se obilježavanje godišnjice stradalim civilima ne bi nikada zaboravilo.

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe porodice poginulih , načelnik i predstavnici ORVI položili su cvijeće i odali počast nedužno stradalim civilima, te poručili sa ovoga mjesta , da nikadaneće biti zaboravljeni.

 Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje