Početna aktuelnosti Objavljen Javni poziv za program sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca...

Objavljen Javni poziv za program sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca TK

366
0
Podijeli

Ministarstvo za boračka pitanja TK i JU Služba za zapošljavanje TK objavili su Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca 2020.

Za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca-2020 predviđena su sredstva u iznosu od 400.000 KM, od kojih 200.000 KM obezbjeđuje Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo za boračka pitanja TK, a 200.000 KM Federalni zavod za zapošljavanje.

Nosilac realizacije Programa je Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Program se realizuje s ciljem zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, koja se nalaze na evidenciji Službe prije objave Javnog poziva sa završenim visokim / višim i srednjim stepenom obrazovanja, koja aktivno traže posao.

Pravo učešća po Javnom pozivu imaju pravni subjekti koji imaju registrovanu djelatnost na području Tuzlanskog kantona, koji imaju najmanje jednog radnika, a koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i poslodavci koji sa Poreznom upravom Federacije BiH imaju potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda.

Poslodavci se  na Javni poziv  mogu prijaviti popunjavanjem (aplikativnog formulara) prijave koju mogu preuzeti u Službi odnosno u Birou za zapošljavanje, a isti je dostupan i na internet stranicama Službe i Vlade TK.

Javni poziv je objavljen  08.07.2020. godine, i ostaje otvoren petnaest (15) dana od dana objavljivanja.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje