Početna aktuelnosti Od 2.novembra počinje sa radom apoteka Đulović Pharm na lokalitetu Ciljuga!

Od 2.novembra počinje sa radom apoteka Đulović Pharm na lokalitetu Ciljuga!

1179
0
Podijeli

Apoteke su zdravstvene ustanove u kojima se nabavljaju, izrađuju, ispituju, čuvaju i izdaju lijekovi i druga sredstva za zaštitu zdravlja. Prve apoteke pojavile su se kod Arapa (u Bagdadu) u VIII. st., kada je halifa Harun al-Rašid izdao naredbu o državnom nadzoru lijekova.

Od svog nastajanja pa sve do danas apoteke su bile i ostale važan dio ukupnog zdravstvenog sistema, a samim tim i apotekarske brige kao ključne karike sigurnog i efikasnog zdravstvenog sistema te potrebe uske saradnje apotekara sa pacijentima, ali i drugim profesionalcima u području zdravstvene djelatnosti.

Danas se ni jedan grad ili veća sredina ne može zamisliti bez apoteke.

Otkako je osvovana i otvorena apoteka Đulović 2.marta 2011.godine do danas svoju misiju obavlja besprijekorno.

Počeli su sa dva radnika, danas upošljavaju 15 radnika u četiri apoteke(Suhoj, Dubravama, Živinicama i Ciljugama).

Od 2.novembra ove godine počet će sa radom četvrta apoteka Đulović smještena u Bingo objektu na Ciljugama u kojoj će biti uposleno tri radnika. Kao što smo i navikli od Đulović apoteka i ova će pružati visokokvalitetne zdravstvene usluge, stavljajući u prvi plan pacijente, za šta će se pobrinuti ljubazno osoblje apoteke Đulović Pharm.

Ono što nude svojim pacijentima jeste besplatno mjerenje šećera u krvi ponedjeljkom, srijedom i petkom, besplatno mjerenje krvnog pritiska. Popusti za penzionere i socijalno ugrožene.

U apoteci Đulović Pharm možete kupiti kompletan komercijalni asortiman, lijekove sa esencijalne liste, biljne preparate bez recepta uz savjet farmaceuta.

U dogledno vrijeme nabavit će i aparat za mjerenje gustoće kostiju i vitaminskomineralnog statusa u organizmu, što će također biti besplatno za redovne pacijente i korisnike usluga apoteke Đulović. Pored zdravstvenih preparata u sklopu apoteke imate priliku kupiti i neke od kozmetičkih proizvoda.

Na sam dan otvaranja 2.novembra za posjetioce je pripremljen bogat asortiman poklona, promotivni materijal, šolje, olovke, degustacije, promocije proizvoda, besplatno mjerenje šećera i krvnog pritiska, gratisi za pacijente i korisnike usluga koji kupuju lijekove, popusti na sve račune od 10-15%.

Dovoljno je razloga da u petak posjetite apoteku Đulović Pharm u Bingo objektu na Ciljugama ali i svih narednih dana, jer za svaku kupovinu pripremljeni su pokloni sve do isteka zaliha.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje