Početna aktuelnosti Odigran 25. Memorijalni nogometni turnir Džemal Mešanović Džo

Odigran 25. Memorijalni nogometni turnir Džemal Mešanović Džo

54
0
Podijeli

U danima vikenda koji je iza nas, u Bašigovcima je održan 25. Memorijalni turnir Džemal Mešanović Džo.

Organizator ovog veoma popularnog  dvodnevnog turnira je Nogometni klub Slatina Bašigovci i isti je igran na dobro uređenom terenu pomenutog kluba.

Proteklog vikenda održan je 25. Tradicionalni memorijalni turnir Džemal Mešanović Džo.

Turnir je igran na mjesnom stadionu u Bašigovcima i učešće su uzele ekipe iz Kalesije, Kikača, Rainaca, Tuzle i domaćina, Bašigovaca.

Pored takmičarskog dijela, veterani Slatine iz Bašigovaca odigrali su i revijalnu utakmicu sa veteranima ekipe TOM CAT iz Tuzle.

Po tradiciji, prvog dana programa Turnira, u petak, rukovodstvo i igrači Nogometnog kluba Slatina iz Bašigovaca obiđu mezar živiničkog šehida Džemala Mešanovića i zajedno sa imamom, komšijama i prijateljima, rukovodstvom Nogometnog kluba Slatina Bašigovci, prouče jasin i fatihu pred dušu bosanskog gazije koji je dao svoj život za slobodu svog naroda i svoje domovine.

Tako je bilo i ovaj put.

Rahmetli Džemal Mešanović Džo prije rata bio je uspješan igrač Slatine i ostavio neizbrisiv trag u egzistiranju ovog sportskog kolektiva.

U subotu, prvog dana sportskog dijela manifestacije upriličeno je svečano otvaranje turnira na kome se moglo čuti nekoliko prigodnih riječi o liku i djelu rahmetli Džemala Mešanovića, odmilja zvanog Džo.

U ime Gradske uprave Živinice, velikom broju prisutnih, na lijepo uređenom stadionu, obratio se Suvad Butković sekretar gradske uprave Živinice i simbolično otvorio turnir.

Predsjednik Nogometnog kluba Slatina Bašigovci Ismet Hodžić iznio je par podataka o samom načinu organizacije Memorijalnog turnira.

Samo finale obilovalo je izvanrednim potezima, viđeno je čak sedam golova, četiri u mreži Mladosti iz Kikača i tri u mreži Bosne iz Kalesije te je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka upriličena dodjela nagrada i priznanja.

Prigodna priznanja uručena su sudijama  zatim veteranima Slatine  i najboljem igraču prijateljskog odmjeravanja nogometnih snaga veterana Tom Cat i Slatine.

MEDALJE I PEHARI URUČENI SU I NAJBOLJEM STRIJELCU, NAJBOLJEM GOLMANU KAO I DRUGOPLASIRANOJ EKIPI MLADOSTI IZ KIKAČA TE PRVOPLASIRANOJ EKIPI BOSNE IZ KALESIJE.

Zajedničkim fotografisanjem i slavljem završen je jedan od najboljih nogometnih turnira koji se organizira u ovom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje