Početna aktuelnosti Održan Memorijalni turnir u streljaštvu “Mehmed Korajac”

Održan Memorijalni turnir u streljaštvu “Mehmed Korajac”

995
0
Podijeli

U organizaciji Streljačkog kluba Konjuh Živinice danas je održan Memorijalni turnir u streljaštvu “Mehmed Korajac”, u znak sjećanja na Mehmeda Korajca, koji je život izgubio 1995. godine kao pripadnik policijskih snaga općine Živinice Živinica.

Na  turniru je učestvovalo 10 ekipa iz Federacije BiH, u muškoj i ženskoj kategoriji bilo je ukupno 80 takmičarki i takmičara.

Strijelci su se takmičili su se u disciplini “serijska vazdušna puška”, i to u validnoj i invalidnoj kategoriji.

Ovo je sedmi memorijalni turnir koji organizuje Sportski streljački klub Konjuh Živinice u znak sjećanja na Mehmeda Korajca, koji je život izgubio braneći svoju domovinu 26.juna 1995.godine. Nažalost, do danas porodica Korajac nije imala priliku da dostojno ukopa Mehmeda, jer njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Organizujući ovakve turnire već sedmu godinu po redu SSK Konjuh nastoji sačuvati sjećanje na pripadnika PS Živinice Mehmeda Korajca, i kako kažu to će činiti i u narednim godinama.

Turnir je svečano otvorio u ime općine Živinice šef Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Said Čerkezović, nakon čega je položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje palim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 92/95.

Najboljim strijelcima Memorijalnog turnira “Mehmed Korajac”, pojedinačno i ekipno dodijeljene su nagrade i pehari.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje