Početna Uncategorized Održan online konzilij Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla

Održan online konzilij Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla

260
0
Podijeli

U cilju sprovođenja preporuka Svjetske zdravstvene organizacije o socijalnoj distanciranosti u svrhu suzbijanja i sprečavanja širenja epidemije COVID-19, održana je video konferencija članova onkološkog konzilija Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla.

Konzilij su sačinjavali: koordinator onkološkog simpozija prof. dr. med. sc. Šefika Umihanić, klinički farmakolog dr. Aida Nurikić, radijacijski onkolog dr. Indira Omeragić, mr.med.sc., internista onkolog dr. Amela  Altumbabić i ljekar Klinike za plućne bolesti koji je prezentovao slučaj dr. med.sc. Amra Šakušić. Prema postojećim procedurama UKC Tuzla, obavljena je on line konsultacija, te su članovi konzilija zajednički odredili preporuke za daljnji tretman onkoloških pacijenata. On line konzilijum je obavljen  uz stručno tehničku pomoć Sektora za informacione tehnologije UKC Tuzla.

Prema riječima koordinatora onkološkog konzilija Klinike za plućne bolesti, prof. dr. med. sc. Šefike Umihanić,  u cilju kontinuiranog rada onkološkog konzilija Klinike za plućne bolesti pristupilo se online sastanku kako bi pacijenti blagovremeno dobili upute o daljnjem tretmanu bolesti. “Ovaj, na prvi pogled jednostavan način rada, ali u našim uslovima povezan sa raznim teškoćama, uspješno je obavljen i ja sam optimista za nastavak rada u narednom periodu”, rekla je prof. dr. Umihanić.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje