Početna aktuelnosti Servisne informacije-3.4.2020.godine

Servisne informacije-3.4.2020.godine

162
0
Podijeli

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice su u toku proteklog dana i noći obavili 29 intervencija u sjedištu Hitne službe i dvije na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u istom periodu po devet osstalih događaja,odnosno, po dešavanjima koja nemaju karakter krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira ili saobraćajnih nesreća.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice su jučer u 16 sati i 8 minuta gasili požar u Mjesnoj zajednici Dubrave Gornje, u blizini Površinskog kopa Dubrave.

Gorjelo je šiblje i rastinje koje je prijetilo zapaljenju rudničkih kablova ali brzom i uspješnom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i izbjegnuta je materijalna šteta.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija nisu imali vanrednih intervencija a vodosnabdijevanje je uredno.

Rođeno je sedam beba u porodilištu UKC-a Tuzla, četiri dječaka i tri djevojčice.

Zbog niskih jutarnjih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu. Izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega će se na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila na ulazu u našu zemlju.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje