Početna aktuelnosti Održan spektakularan Bajramski koncert MOC-a Magnifico

Održan spektakularan Bajramski koncert MOC-a Magnifico

135
0
Podijeli

Sinoć je u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održan spektakularan Bajramski koncert Muzičkog obrazovnog centra Magnifico čiji je osnivač profesor muzike Elvedin Dino Muminović.

Velika sala koja ima 500 sjedećih mjesta bila je mala za sve zainteresirane koji su došli da pogledaju i poslušaju muzičko vokalne bravure članica i članova izvanredno uspješnog projekta Magnifico.

Profesor muzike Elvedin Dino Muminović, pod čijim rukovodstvom djeluje MOC Magnifico, posljednja četiri mjeseca  sedmično , a nekada i češće okupljao je skoro  70 ljudi na jednom mjestu, kako bi vrijedno pripremali ilahije za koncertnu izvedbu, u samo njima svojsetvenim aranžmanima i izvanrednim interpretacijama.

I zaista, preko 600 stotina posjetitelja koncerta imalo je šta da vidi i da čuje, a svoje oduševljenje iskazivali su burnim aplauzima u toku i nakon svakog nastupa članica i članova Magnifica.

Podsjećamo, MOC Magnifico Živinice osnovan je prije četiri godine, s  ciljem, kako bi mnoge instrumente koji su skoro pa pali u zaborav vratili na scenu,  ali i postali bitan kulturni činilac u kreiranju raznovrsnih i zanimljivih kulturnih dešavanja u našem gradu ali i šire.

Pokrovitelji sinošnjeg fenomenalnog koncerta bili su gradonačelnik Živinica Began Muhić i Turistička zajednica Živinica.

Nevjerovatan osjećaj ponosa vladao je sinoć među posjetiteljima zbog fantastičnog koncerta i atmosfere koja je vladala u Velikoj sali našeg BKC-a.

Definitivno, Muzički obrazovni centar Magnifico je pokazao i dokazao da za svoj rad zaslužuje veliki respect i primjerenu podršku zajednice za buduće djelovanje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje